28.4 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu primăria prin cartiere

Cu primăria prin cartiere

Campania de implicare socială „Fii vocea cartierului tău!“ reintră în circuit, dându-le din nou craiovenilor posibilitatea de a participa la reabilitarea propriului oraş prin sesizarea nemijlocită a autorităţilor.

Proiectul „Fii vocea cartierului tău!“ a fost gândit pe un patent simplu, dar eficient: orice locuitor al oraşului poate veni să sesizeze autorităţile asupra unor aspecte din viaţa comunităţii care pot fi schimbate în bine. Deosebirile între o audienţă ordinară şi „Fii vocea cartierului tău!“ sunt interactivitatea, monitorizarea şi destinatarul. Rugăminţi şi cereri de luni sau chiar ani buni, lansate în scris sau în audienţe de mulţi craioveni, au rămas fără rezultat, pierdute prin sertarele unor funcţionari care citesc doar data, pentru a şti cât timp mai au de lenevit până să răspundă. La „Fii vocea cartierului tău!“, orice sugestie pertinentă, dacă vizează comunitatea, ajunge direct la primar şi la subordonaţii săi, invitaţi să se consulte pe loc, în faţa craiovenilor, şi să comunice o rezolvare, acolo unde este posibil. Din acest moment, atitudinea răspunzătorilor faţă de nemulţumirile oamenilor este permanent monitorizată de GdS şi implicit cunoscută şi cântărită de contribuabili.

 

S-au mişcat

 

Întâlnirea lunară a craiovenilor cu autorităţile publice locale, proiect demarat de Gazeta de Sud în noiembrie 2006, a reuşit să-şi lase semnele trecerii prin mai toate cartierele Băniei. În Craioviţa, ultima zonă vizitată înainte de vacanţa de vară, au avut loc mai multe intervenţii imediat după întâlnirea locatarilor cu autorităţile la „Fii vocea cartierului tău!“, prin care primăria a dat curs mai multor cereri ale locuitorilor: tăierea unor copaci periculoşi, descongestionarea trotuarelor, reabilitarea carosabilului, repararea unor reţele de utilităţi, campanii de curăţenie etc. Acest gen de implicare s-a înregistrat, de altfel, în toate cartierele Craiovei, din 1 Mai, în Corniţoiu şi din Bariera Vâlcii, în Valea Roşie. În câteva cartiere, municipalitatea a dezvoltat chiar mici proiecte în funcţie de doleanţele oamenilor. Ultima dovadă a utilităţii acestui gen de proiecte este amenajarea parcărilor şi aleilor din zona blocurilor 125 şi 126, din Craioviţa, aprope 4.500 de metri pătraţi de pământ arid până mai ieri. Tot aici ar putea fi încadrată realizarea canalizării pe o uliţă uitată de lume în Valea Roşie, strada Runcu, sau distribuirea pubelelor pe unele străzi din Bariera Vâlcii. De remarcat şi demersurile accelerate pentru desfiinţarea pieţei agroalimentare de lângă Spitalul de Urgenţă, cele pentru iluminatul public din Bariera Vâlcii şi pentru devierea canalului menajer Corniţoiu – Balta Craioviţa.

 

Din nou în Valea Roşie

 

După un an şi şapte luni, „Fii vocea cartierului tău!“ se întoarce în Valea Roşie, una dintre zonele Craiovei cel mai slab administrate în anii trecuţi. Întâlnirea va fi programată la sfârşitul lunii septembrie, la o dată pe care GdS o va anunţa în aceste zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII